Het beeld

In deze roman wordt op indringende wijze beschreven hoe twee totaal verschillende mensen de controle over hun eigen leven proberen te hebben. De een lijkt hier aardig in te slagen en de ander raakt volledig gefrustreerd en gedesillusioneerd. De invloed van de buitenwereld blijkt een niet buiten te sluiten rol te spelen; veel niet voorziene omstandigheden en gebeurtenissen bepalen de uiteindelijke gang van hun leven.

Het beeld, als beeldhouwwerk, en het beeld dat iemand van een ander heeft, maakt of krijgt door eigen interpretaties, vervullen in het verhaal een centrale rol. Droom verwordt tot nachtmerrie, hemel tot hel, hoop tot wanhoop, waarheid tot leugen, liefde tot haat, begrip tot onbegrip.

“Mijn fascinatie voor het schrijven is dat ik steeds opnieuw word verrast door de personages die verschijnen, door de ontwikkelingen die ze doormaken en door het verhaal dat zich aan mij openbaart. De eerste zin schrijf ik open en onbevangen neer, waarna er, tot mijn grote verbazing, van alles gaat gebeuren en het verhaal zich ontvouwt. Zowel het schrijfproces als de verhaallijn van deze roman blijken als het  leven zelf: vol onverwachte en verrassende wendingen.”  Jan van der Stoep.


Uitgeverij Calbona 2012, ISBN: 978-94-91254-56-7, copyrights 2012 J. van der Stoep                                     Omslagontwerp: STUDIO Femke van der Stoep


ZIE VOOR DE EERSTE PAGINA'S VAN DIT BOEK: TABBLAD 'VERHALEN'