Jan van der Stoep

Jan van der Stoep werd geboren in Middelharnis, in 1947. Het gezin bestond uit vader, moeder en vier kinderen. In Vlaardingen groeide Jan op alwaar hij vaak met zijn vriendjes te vinden was in de polders rondom Vlaardingen en bij de vaart. Veel van zijn herinneringen gaan terug naar de strenge winters als de vaart was dichtgevroren en er geschaatst kon worden.                                                                       Jan is getrouwd, heeft drie volwassen dochters en twee geweldige kleinkinderen. Een groot gedeelte van het jaar verblijft Jan in Portugal. Naast schrijven heeft Jan als grote passie beeldhouwen.

Zijn grootste droom was immer 'een boek schrijven'. Al op jonge leeftijd toverde hij met woorden om zo tot een verhaal te komen. 'Het Stenen bruidsbed' van Harry Mulisch was het boek dat hem zodanig inspireerde dat hij van zijn droom werkelijkheid wilde maken. Later werden dat de magisch realistische boeken van Hubert Lampo en recentelijk de romans van José Saramago die schijnbaar absurde situaties tot een geloofwaardige mogelijkheid maakt.                                                                             Toespraken, reisverslagen voor een plaatselijke krant -welke door velen gevolgd werden-, gedichten, verhalen voor wedstrijden en vaak het begin van wat een boek moest worden... In 2007 zette Jan de stap naar publicatie van zijn eerste boek: de roman 'Wilde rozen'. Dit boek heeft hij in een kleine oplage uitgebracht voor familie, vrienden en kennissen. De reacties stemden tot enthousiasme en werkten als een stimulans voor een volgende stap. In december 2012 wordt zijn tweede boek gepubliceerd: de roman 'Het beeld'. Nu voor het grote publiek, en dus zijn werkelijke debuut!

En Jan is nog niet uitgeschreven! Hij heeft veel creatieve plannen voor de toekomst en is zelf ook benieuwd naar zijn volgende verhalen waarmee hij zijn lezers opnieuw wil verrassen.